Esentepe, Uğur Cd. No:27 Kartal +(90) 444 56 93 info@alfaomegaworld.com
Uluslararası Nakliyat Şirketleri
Bizden Haberler

Uluslararası Nakliyat Firmaları

Uluslararası ev taşımacılık hem ticaret hem de kişisel nedenlerle tercih edilen bir nakliye yöntemidir. İki ülke veya daha fazlası arasında yapılan bu nakliye yönteminde ürünlerin mahiyeti uygulanacak olan hizmet veya rejimi belirler. Bu anlamda uluslararası nakliye sadece ürünün alınıp bir yerden başka bir yere taşınması işlemi anlamına gelmez. Bu aşamada ortaya çıkan masraflar, dokümantasyon ve diğer her türlü eylem uluslararası taşımacılık kapsamında değerlendirilir.

Uluslararası nakliyat firmaları tarafından verilen hizmetlerde ürünlerin taşınma şekilleri hizmetlerde oluşan farklılıkları ortaya çıkarır. Bu anlamda öncelikle taşıma yöntemleri daha sonrasında da taşıma sırasında tercih edilen yolları açıklamak gerekir.

Uluslararası Nakliye Çeşitleri

Uluslararası nakliye sırasında firmaların kullandığı temel 3 yöntem bulunur. Bu yöntemler yükün cinsi ve hacmine göre tercih edilebilirken fiyat bağlamında da değerlendirilir.

Uluslararası Nakliyat Firmaları

Uluslararası Ev Eşyası Nakliyesi
Uluslararası Nakliyat Firmaları

1.Komple Nakliye

Bir nakliye aracının toptan kiralanması anlamına gelen komple nakliyede yükleme aracına konacak ürünün çok olması durumu vardır. Parça ya da parsiyel yüklenemeyecek kadar çok olan ürünlerin gönderimi sırasında kullanılan komple yükleme için tır, kamyon, konteyner veya charter kiralaması yapılabilir. Bu yöntemde ürünlerin değeri ve hacmi fazla olduğundan komple yükleme maliyet açısından daha avantajlı kabul edilir. Komple nakliyede ürünlerin bir ara nakliyeye konu olmaması zaman açısından taraflara büyük kolaylık sağlar.

2.Parsiyel Nakliye

Bir tam yükleme aracını doldurmayacak kadar az olan ürün veya eşyaların bir ara nakliye ile yükleme aracına ulaştırıldığı ve sonrasında yükleme aracına bindirilerek varış noktasına ulaştırıldığı yükleme şeklidir. Parsiyel yüklemede birden fazla işletme veya şahsa ait ürünler aynı araca konabilmektedir. Deniz ve karayolunda en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesi olan parsiyel yükleme maliyet açısından diğer pek çok yüklemeye göre avantajlıdır.

3.Multi-Modal Nakliye

Ülkemizde çok sık tercih edilmeyen bir nakliye çeşidi olan multi-modal nakliye adından yola çıkarak yapılacak bir tanımla bir ürünün çıkış noktasından varış noktasına ulaşıncaya kadar birden fazla yolla taşınmasıdır. Örneğin İstanbul’dan karayolu ile İzmir’e ulaştırılan bir yük konteynere yüklenerek Almanya’da bir limana buradan da demiryolu ile iç bölgelere nakledildiğinde multi-modal nakliye yapılmış olur. Bu nakliye çeşidinde yükleme ve boşaltma işlemi daha sık yapılır. Avrupa’da yoğun bir şekilde tercih edilir. Servis süresinin kısaltılması ve maliyetlerin düşürülmesi noktasında bu yöntem oldukça avantajlıdır.

Ağır Nakliye Nedir?

Ağır nakliye; adından da anlaşılacağı üzere klasik bir nakliye çeşidinden ziyade farklı yükleme ve boşaltma ekipmanları ile taşınması gereken yüklerdir. Ölçüleri sıradan bir yükün çok daha üzerinde olduğundan ağır nakliye olarak kabul edilen bu yüklerin taşınması kısa sürede ve oldukça güvenli şartlar altında gerçekleştirilmek zorundadır. Ağır nakliyede yükü taşımak için yüksek mühendislik faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve yükün emniyet altına alınması gerekir.

Ağır nakliyeye konu olan ürünler genelde depo, silo ve santral gibi boyutları insan boyunu aşan malzemelerdir. Sanıldığından daha zor bir şekilde taşınan ve sigortası da nakliye firması tarafından yapılan ürünlerin yerleştirilmesinde mutlaka mühendislerin hazır bulunması gerekir. Bunun yanında bu yükleri taşıyacak sürücülerin de deneyimli olması oldukça önemlidir. Aksi takdirde devrilme ve yoldan çıkma gibi olumsuzluklarla karşılaşabilir.

Gümrükleme Nedir?

Gümrükleme; ülkemiz ile yabancı bir ülke arasında gerçekleştirilen ticari işlemler sırasında nakliyesi gerçekleştirilecek ürünlerin kayıt ve tasdik işlemlerinin yapılmasıdır. Hem ihracat işlemleri hem de ithalat işlemleri sırasında gerçekleştirilen söz konusu kayıt ülkeye giriş çıkış yapan ürünlerin kontrolünü sağlarken bazı yasaklı ve kota konan ürünlerin de ülkeye girişini kısıtlar.

Gümrükleme sayesinde ülkemizin iç piyasasındaki denge korunmaya çalışılırken yurtdışına giden ürünler sayesinde ülkeye döviz girişi sağlanır. Ürünlerin gümrükleme işlemleri sırasında aşağıdaki işlemler yapılır;

  • Ürünlerin ambalajlama, paketleme ve ihraç etmeye hazır hale getirilme işlemleri,
  • Nakliye rezervasyonu,
  • Yükün konteyner veya ara nakliye aracına yüklenmesi,
  • Evrak ve dokümantasyon işlemlerinin yapılması,
  • Gümrük beyannamesinin hazırlanması,
  • Gerekli olduğu hallerde ürünlerin fiziki muayenesinin yapılması,
  • Ürünlerin ihracatçı ülkenin gümrük sınırlarından ayrılması,
  • Gümrük beyannamesinin kapatılması

Yukarıda sayılan işlemler tamamlandıktan sonra ürünlerin resmi ve fiziki olarak nakliyesinin gerçekleştirilmesi sağlanır. Böylelikle ihracat işlemi tamamlanır. İthalat işlemleri için bu işlemler karşı tarafça gerçekleştirilir.

Uluslararası Nakliyat Firmaları
Uluslararası Nakliyat Firmaları

Depolama Hizmetleri Nedir?

Nakliyesini gerçekleştirdiğiniz ürünlerin depolanması işlemi anlamına gelen bu hizmet ile ürünlerin zarar görmeden sevk edilmesi sağlanır. Ülkemizde pek çok nakliye işlemi ara nakliye gerçekleştirilerek yapılır. Bu nakliye sırasında bazı zamanlarda ürünler aynı gün içinde asıl nakliyeyi yapacak araca yüklenmez. Bu durumda ürünlerin zarar görmeden bekletilmesi adına depolama hizmetlerine başvurulur.

Depolama hizmetlerinde ürünlerinizin özelliğine göre soğuk saklama veya depoda saklama gibi seçeneklere başvurulur. Siz de depolama hizmetlerinden faydalanarak ara nakliyede ürünlerinizin zarar görmemesi adına nakliyeci firmanızla iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Nakliyat Şirketleri

Uluslararası taşınma çözümlerine ihtiyacınız varsa, taşınma öncesi aklınıza takılan tüm sorularınız için bizlere Whatsapp Hattımızdan, +90 444 56 93 numaralı telefonlarımızdan ulaşabilirsiniz.

    Online Taşıma Teklifi!

    Uluslararası Nakliyat Teklif Formu